Virslis csigák recept





hozzávalók / 5 adag

A tésztához

50 dkg finomliszt

2 db tojás

1 teáskanál paprikakrém

1 teáskanál fűszerpaprika

2 ek vaj

bors ízlés szerint

3 db burgonya (főtt, áttört)

50 g élesztő

2 dl tej (langyos)

0.25 teáskanál cukor

A töltelékhez

1 kg virsli

A tetejéhez

1 db tojássárgája

1 ek szezámmag

elkészítés

Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.

A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.

A sütőt előmelegítjük.

A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát. 

Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »