Szilveszteri szerencsemalackák





Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 db hagyma

2 evőkanál zsír

2 tojás 

2 tojás sárgája

só, bors, szemes bors

3 db nagyobb burgonya

3 dl tej

1 csomag élesztő

1 kk. cukor





Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, és kevés zsíron megdinszteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen krumplinyomóval összetörjük.

Fél deci langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és langyos helyen duplájára kelesztjük.

A liszthez adjuk a 2 tojást, az őrölt borsot, a sót, a burgonyát, a felfuttatott élesztőt , a zsíron dinsztelt hagymát, és a maradék langyos tejjel jól össze dolgozzuk.

Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis és nagy köröket szaggatunk belőle.

A szeme egész bors lesz, a fülét a maradék tésztából vágjuk ki.

Az orra lesz a kisebb kör azt ráhelyezzük a nagyobb lapra, orrát fogpiszkálóval szúrjuk ki.

Előmelegített sütőben készre sütjük.
Címkék:
Tovább a blogra »