Tepsis zebracsíkos burgonya recept







hozzávalók / 4 adag

4 db burgonya (nagy)

10 dkg kolbász

10 dkg füstölt szalonna

125 g krémsajt (sonkás mackósajt)

10 dkg sajt (trappista)

3 db lilahagyma

fokhagymapor ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 teáskanál paprikakrém (pirosarany)

90 g tejföl

1 ek napraforgó olaj





elkészítés

A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni.

A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk.

A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a mackósajtot, kolbászt, szalonnát és a hagymát, külön-külön minden vájatban. Ha szétesne a krumpli, akkor fogpiszkálóval összetűzzük.

A tejfölbe belereszeljük a trappista sajtot, bel tesszük a pirosaranyat és a borsot, majd elkeverjük.

A burgonyát tepsibe tesszük, a kivájt burgonyaforgácsokat is, és rátesszük a tejfölt.
Címkék:
Tovább a blogra »