Libamell füstölt tarjával csipkebogyó szósszal





Hozzávalók:

1 db libamell

2 db hagyma

1 db fokhagyma

majoranna

kevés olaj

magyaros fűszer keverék

sütő zacskó

20 dkg füstölt tarja



A szószhoz:

1 db kis üveg csipkebogyó lekvár

1 kanál méz

2 dl fehér bor

fahéj

fél kanál liszt

2 kanál cukor

fél kanál mustár





Elkészítés:

A libamellet és a füstölt tarját 4 db-ba vágjuk. A húsokat sütő zacskóba tesszük.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt a zacskóba tesszük Össze rázzuk, a zacskó száját bezárjuk, 1-2 helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon, majd 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A csipkebogyó lekvárt felforraljuk, hozzá adjuk az összes hozzá valót, végül lisztel besűrítjük és egyet még forralunk rajta.

Főtt burgonyával, petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Címkék:
Tovább a blogra »