Almarózsa



KÉPHELYE



ALMARÓZSA

HOZZÁVALÓK

A tésztához

1 db leveles tészta (kész, 

A töltelékhez

4 db alma

6 evőkanál kristálycukor

1 db citrom leve

1 csapott evőkanál fahéj (őrölt)

olaj

1 tojássárgája



ELKÉSZÍTÉS

1.Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. 

2.A tésztát 6 egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk egy derelyevágóval.Megkenjük olajjal megszórjuk fahájjal 

és porcokorral.ráfektetjük az almákat egymás mellé,Feltekerjük szorosan .A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.,Le kenjük tojássárgájával

3,Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 C fokon 20-35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.Végén

még megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
Címkék:
Tovább a blogra »