Képviselőfánk ,tejszínhabos eperrel töltve,tejszínes vajkaramellás öntettel és mandulával.





HOZZÁVALÓK

A TÉSZTÁHOZ

2 dl víz

1 csipet só

1 teáskanál cukor (kk)

20 dkg finomliszt

6 db tojás

20 dkg margarin



A KRÉMHEZ

1 hulala tejszín

40 dkg eper



A TETEJÉRE

5 dkg ráma

fél dl hulala 

7 kanál cukor

10 dkg mandula



ELKÉSZÍTÉS

1.A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.

Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.

2.Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata kétszeresére nő.

3,Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.

4.A hulalát kemény habbá verjük,hozzáadjuk az epret amit előzőleg alaposan össze törtünk ,össze keverjük.

A süteményt ketté vágjuk és minden fánkot megtöltünk a krémmel.

5.A cukrot karamelizáljuk ,végül hozzáadjuk a tejszínt és a vajat ,erős lángon kevergetve még 5 percig főzzük.

Minden fánkot meglocsolunk vele és megszórjuk mandulával.Hűtőbe tesszük 1 óra múlva fogyaszthetó.
Címkék:
Tovább a blogra »