Györgyi receptjei

Képviselőfánk ,tejszínhabos eperrel töltve,tejszínes vajkaramellás öntettel és mandulával.

HOZZÁVALÓKA TÉSZTÁHOZ2 dl víz1 csipet só1 teáskanál cukor (kk)20 dkg finomliszt6 db tojás20 dkg margarinA KRÉMHEZ1 hulala tejszín40 dkg eperA TETEJÉRE5 dkg rámafél dl hulala 7 kanál cukor10 dkg mandulaELKÉSZÍTÉS1.A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a… Tovább »

Halacska csirkemájjal ,zöldhagymaszárral töltve.

HOZZÁVALÓK1 levelestészta40 dkg csirkemáj1 hagyma pirospaprika,bors,vegeta,majoranna,olaj2 kanál lecsózöldhagymaszár1 tojássárgájaELKÉSZÍTÉS1.Pörköltet készítünk ,apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük,beletesszünk a lecsót a fűszereket ,és az apróra vágott csirkemájat .készre főzzük.2.2 db levelestésztát kinyújtunk téglalap alakúra ,a közepére tesszük a májat és a össze vágott zöldhagyma szárat.3.Először a hal farkát alakítjuk ki,majd bevagdossuk két oldalt a tészta széleit és egymásra hajtjuk,végül a… Tovább »

Virslis csigák recept

hozzávalók / 5 adagA tésztához50 dkg finomliszt2 db tojás1 teáskanál paprikakrém1 teáskanál fűszerpaprika2 ek vajbors ízlés szerint3 db burgonya (főtt, áttört)50 g élesztő2 dl tej (langyos)0.25 teáskanál cukorA töltelékhez1 kg virsliA tetejéhez1 db tojássárgája1 ek szezámmag elkészítésKicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet… Tovább »

Sajtos párizsi szelet rizzsel és tartármártással recept

hozzávalók / 4 adagA rántott húshoz1 kg sertéscomb10 dkg trappista sajt3 ek majonéz5 db tojásmagyaros fűszerkeverék ízlés szerint20 dkg finomlisztA tartármártáshoz450 g tejföl10 g majonéz1 tk mustársó ízlés szerintbors ízlés szerint1 csapott ek cukor1 kk citromléA körethez125 g gyors rizs140 g csemegekukorica (konzerv)A sütéshez5 dl napraforgó olajelkészítésA sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel… Tovább »

Májas zöldhagymás csavart recept

hozzávalók / 4 adagA tésztához1 csomag leveles tésztaA töltelékhez15 dkg kenőmájas6 közepes db zöldhagyma (szára)só ízlés szerintA tetejéhez1 ek szezámmag1 db tojássárgájaA tepsi kikenéséhez1 ek napraforgó olajelkészítésA leveles tésztát engedjük ki. Lisztezett deszkán két egyforma lapot nyújtsunk belőle, a lapok legyenek vékonyak.Az alsó lapot kenjük be májkrémmel, majd szórjuk meg az apróra vágott hagymaszárral.Erre tegyük… Tovább »

Szaloncukor süti

hozzávalók / 4 adagA tésztához1 csomag leveles tészta (készen vásárolt)A töltelékhez15 dkg sütésálló lekvárA tetejére1 db tojássárgája1 ek porcukorA tepsi kikenéséhez1 ek napraforgó olajelkészítésLeveles tésztát kiengedjük.Vékonyra kinyújtjuk, kockákat vágunk belőle.Megtöltjük a lekvárral, és szaloncukor formát készítünk belőle, majd megkenjük tojássárgájával.A tölteléknél összenyomjuk, és késsel rojtozzuk a végét.A tepsit kiolajozzuk, belerakjuk a süteményt, és előmelegített sütőben… Tovább »

Mexikói párnácskák

hozzávalók / 4 adag1 csomag leveles tészta30 dkg darált pulykahús (vagy bármilyen hús)160 g melegszendvicskrém (vagy 1 doboz mexikói)1 ek szezámmag10 dkg trappista sajtbors ízlés szerint1 ek napraforgó olajelkészítés A leveles tésztát kinyújtjuk, pohárral köröket vágunk ki belőle.A darált húst olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a doboz mexikóit és a borsot, és elkeverjük.Minden körre rakunk a… Tovább »

Birsalmasajt recept

hozzávalók / 4 adag1 kg birs80 dkg cukor1 kávéskanál fahéj2 ek citromlé1 marék dióelkészítésA  birsalmáról a “bolyhokat” lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!)Egy fazékban annyi vízzel, hogy a gyümölcsöt ellepje, feltesszük főni.Akkor jó puha, ha a héja megreped (kb. 10 perc főzés… Tovább »

Szilvalekváros derelye

hozzávalók / 4 adag50 dkg finomliszt2 db tojás5 evőkanál gluténmentes gríz0.5 dl napraforgó olaj7 ek szilvalekvár1 csipet só2 dl vízelkészítésA lisztből, a tojásokból 2 dl víz és egy csipet só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. 15-20 percig gyúrjuk, hogy jól ki legyen dolgozva a tészta.Két részre osztjuk, és tálkával letakarva egy kicsit pihentetjük.Olajon a grízt megpirítjuk,… Tovább »

Banánkígyó

Ezt csak a buli kedvéért! 😉1 nagyobb banán10 dkg eper2 evőkanál kekszmorzsa1 teáskanál cukrozatlan kakaópor1 evőkanál vaj1 teáskanál porcukorA banánt kettévágjuk, 5 szem epret hosszában vékony szeletekre vágunk. A masszához a kekszmorzsát, a kakaóport az olvasztott vajat és a porcukrot alaposan összegyúrjuk, megtöltjük vele a banánt, rátesszük az epret, végül eperszeletekkel díszítjük. A kígyó feje… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!