Györgyi receptjei

Sajtos párizsi szelet rizzsel és tartármártással recept

hozzávalók / 4 adagA rántott húshoz1 kg sertéscomb10 dkg trappista sajt3 ek majonéz5 db tojásmagyaros fűszerkeverék ízlés szerint20 dkg finomlisztA tartármártáshoz450 g tejföl10 g majonéz1 tk mustársó ízlés szerintbors ízlés szerint1 csapott ek cukor1 kk citromléA körethez125 g gyors rizs140 g csemegekukorica (konzerv)A sütéshez5 dl napraforgó olajelkészítésA sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel… Tovább »

Rántott karfiol túrókrémes sült almával recept

hozzávalók / 4 adag1 karfiolszezámmagprézliliszt3 tojássó, borsolajKörethez:3 db alma3 ek  méz1 doboz készen vásárolt krémtúróelkészítésA karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk.Előbb lisztben, majd felvert tojásban – amibe beletettük a szezámmagot -, utána prézliben meghempergetjük, és olajban kisütjük.Az almákat megmossuk, a szárakat leszedjük, meglocsoljuk mézzel, és a sütőben készre sütjük.Mikor kész az alma, késsel… Tovább »

Húsvéti töltött káposzta recept

hozzávalók / 6 adag1 kg sertéslapocka (darált)0.5 kg főtt sonka (füstölt)3 közepes fej lilahagyma2 fej fokhagyma1 közepes fej káposzta (savanyított)2 ek sertészsír375 g gyors rizs2 dkg lecsósó ízlés szerintbors ízlés szerintmagyaros fűszerkeverék ízlés szerintfűszerpaprika ízlés szerint1 ek napraforgó olajelkészítésA sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük… Tovább »

Gyors tepsis egytálétel recept

hozzávalók / 4 adag0.5 kg sertéscomb0.5 kg burgonya10 dkg trappista sajt10 dkg sonka8 db lapkasajt1 ek napraforgó olajbors ízlés szerint (őrölt)magyaros fűszerkeverék ízlés szerintelkészítésA combot, a trappista sajtot, a megpucolt burgonyát kockára vágjuk.Egy téglalap alakú tepsi formát kicsit kiolajozunk, az aljára teszünk 4 sonka szeletet és 4 lapkasajtot.Ebbe tesszük a burgonyát, trappista sajtot és a… Tovább »

Édes-savanyú mártás zalai felvágottal

Nagy kedvencünk a kínai étel. A csirkemell nagyon drága. Olcsóbban akartam kihozni, így esett a válsztásom a zalai felvágottra. Így sem rossz.hozzávalók / 4 adag1 üveg édes-savanyú mártás (vagy édes-savanyú csirke alappor)20 dkg felvágott (zalai)1 nagy fej vöröshagyma1 db piros kaliforniai paprika (nagyobb)20 dkg ananászkonzerv0.5 dl ananászlé (a konzervből)4 gerezd fokhagyma1 ek napraforgó olaj2 dl… Tovább »

Vadas palóc vidékről recept

hozzávalók / 4 adag1 kg sertéscomb (vagy vaddisznóhús)0.5 dl olívaolaj1 ek nádcukor1 nagy fej vöröshagyma2 közepes db fehérrépa5 közepes db sárgarépa5 db halványító zeller (zeller gumó épp nem volt itthon)3 db babérlevél6 db borókabogyó10 szem fekete bors0.5 dl fehérbor (száraz)1 dl tejföl1 tk mustár (dijoni)só ízlés szerint1 kk balzsamecetelkészítés A zöldségeket megtisztítjuk, a répaféléket és… Tovább »

Sütőzacskóban sült sertéscomb gyöngyhagymával

Hozzávalók:1 kg sertés combmagyaros fűszerkeverékolaj20 dkg gyöngyhagyma,bors1 db sütő zacskóElkészítés:A combot megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.Sütő zacskóba tesszük ,fűszerezzük és kevés olajat adunk hozzá, a zacskót lezárjuk, 1-2 helyen megszurkáljuk, és készre sütjük.Mikor megsült, kiborítjuk egy nagy tányérra.Megpucoljuk a gyöngyhagymát, majd kevés olajon megpároljuk, a hús mellé rakjuk.Köretként rizi bizit készítünk hozzá.... Tovább »

Sertéskaraj uborkás hagymamártással recept

hozzávalók / 4 adag1 kg csontos sertéskaraj (szeletelt sertés rövidkaraj)5 db csemegeuborka4 db lilahagyma1 dl főzőtejszín2 ek tejföl2 gerezd fokhagyma2 evőkanál finomlisztfűszerpaprika ízlés szerintbors ízlés szerintmagyaros fűszerkeverék ízlés szerint3 ek napraforgó olajelkészítésA húst kissé kiklopfoljuk és feltesszük vízbe főni.A mártást elkészítjük, a hagymát karikára vágjuk és az olajban megdinszteljük.Ha kész, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a… Tovább »

Roppanós sertéskebab kukoricásan

hozzávalók / 3 adag0.5 kg darált sertéshús (vagy más hús)1 db vöröshagyma3 ek olívaolaj6 gerezd fokhagyma10 szál koriander (friss levél)0.5 kk szódabikarbóna (roppanóság kedvéért)gyömbér ízlés szerintchili ízlés szerintköménymag ízlés szerint70 g csemegekukorica4elkészítésA hagymát olívaolajon lepirítjukA darált húst összekeverjük a sült hagymával, fűszerekkel és a kukoricával.Kebab formákat gyúrunk.Sütőben készre sütjük.Én köretként birsalma kompótot adtam hozzá.sütési hőfok:… Tovább »

Kínai szezámmagos csirke

hozzávalók / 4 adag1 db csirkemell filé2 dl tej4 csapott ek finomliszt1 ek sütőpor1 dl napraforgó olaj1 db tojás300 ml ketchup3 ek méz2 ek szezámmagelkészítésA csirkemellet apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.Sűrű palacsintatésztát készítünk a tejből, lisztből, olajból, tojásból és sütőporból.Belemártogatjuk a csirkemellet, és forró olajban kisütjük.Összekeverjük a mézet, ketchupot, a szezámmagot, és még… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!