Györgyi receptjei

Gesztenyés sertéskaraj szőlős bormártással recept

hozzávalók / 4 adag1 kg sertés rövidkaraj20 dkg gesztenyemassza10 dkg müzli4 db tojás20 dkg trappista sajt15 dkg finomliszt1 ek méz2 dl fehérbor1 ek citromlé30 dkg szőlő1 ek vaj3 dl napraforgó olajelkészítésA csont nélküli sertéskarajt megmossuk, vékonyra vágjuk, kissé kiverjük.Mindegyik hús közepére teszünk az édes gesztenyemasszából, és visszahajtjuk.A tojásokat felverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a müzlit,… Tovább »

Vörösboros-mogyorós sertéscomb recept

hozzávalók / 4 adag1 kg sertéscomb2 dl tejföl2 közepes db vöröshagyma10 dkg füstölt sajt1 csipet bors2 dl száraz vörösbor1 csipet só10 dkg földimogyoróelkészítésA sertéscombot megmossuk, apró kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.Olajon lepirítjuk a megpucolt, apróra vágott hagymával.A mogyorót a zacskójában apróra törjük.A tejfölt kikeverjük a fűszerrel, borssal, a reszelt sajttal és a vörösborral,… Tovább »

Sertésdagadó kolbászhússal töltve

Hozzávalók:1 kg dagadó1 pár nyers kolbász2 db hagyma10 dkg tömlős magyaros sajtolajpiros arany1 kanál darált sós pritamin paprikaborssütő zacskóA burgonyagombóchoz:1 kg burgonya2 kanál vaj10 dkg magyaros tömlős sajt1 hagymabors,sóElkészítés:A dagadót felvágjuk és megtöltjük a kolbászhússal és összevarrjuk.Kívülről bekenjük mindenhol piros arannyal.A hagymát megpucoljuk karikára vágjuk és a sütő zacskóba tesszük a tömlős sajttal együtt,A dagadót… Tovább »

Mogyorós tejszines csirke combok

Hozzávalók:1 kg csirke comb10 dkg sós mogyoró2 dl főző tejszín1 kis pohár tejföl1 tömlős füstölt ízű sajtbors, olaj, csirke fűszerkeverékElkészítés:A csirke combokat vízben egy kis sóval puhára főzzük,ha lefőtt a víz öntünk alá olajat megszórjuk a fűszerkeverékkel és lepirítjuk.A mogyorót a zacskóban puhára törjük.A tejfölt kikeverjük a tejszínnel a sajttal a borssal ,bele tesszük a… Tovább »

Burgonyatekercs töltve minden jóval

Ma elkészítettem megint a burgonyatekercset, mert a családnak nagyon ízlett. Módosítottam az alapanyagokon, de megint nagyon finom lett!A tésztához:50 dkg burgonya15 dkg liszt2 tojássó2 evőkanál vaj2 nagy fej hagymaA töltelékhez:2 dl tejföl5 db Mackó kockasajt10 dkg füstölt sajt30 dkg sonka30 dkg konzerv csemegekukoricabors, ételízesítő10 dkg császárszalonnaA tetejére:tojássárgájaköménymagpiros darált paprikareszelt sajtA burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk,… Tovább »

Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal

hozzávalók / 4 adagkb. 2 kg sertéscsülök2 ek méz2 ek mustár2 dl főzőtejszín (hulala)1 nagy fej vöröshagyma1 nagy fej lilahagyma2 nagy fej fokhagyma1 tk őrölt babérlevélbors, ételízesítősütőzacskófél dl olaj15 dkg szeletelt füstölt szalonnaA fánkhoz:2 nagy főtt burgonya3 dkg élesztőkb. 2 dl tej1 tk cukor1 tojás10 dkg trappista sajt1 ek zsír50 dkg lisztbő olaj a sütéshez1… Tovább »

Szalonnával és kolbásszal tűzdelt sertéscomb recept

hozzávalók / 4 adagA húshoz1 kg sertéscomb (egészben)15 dkg kolbász (füstölt)20 dkg füstölt szalonna5 dkg aszalt szilva1 ek paprikakrém (ízlés szerint)5 dkg krémsajt (natúr)só ízlés szerintbors ízlés szerint1 ek napraforgó olajA körethez1 kg burgonya175 g tejföl3 ek vajsó ízlés szerintelkészítésA húst megmossuk, és 3 helyen bevágjuk.Megkenjük paprikakrémmel mindenhol, és a vájatba beletesszük az aszalt szilvát.A… Tovább »

Narancsos tepsis csirke comb.

hozzávalók / 4 adag1 kg csirkecomb1 kg burgonya4 közepes fej vöröshagyma1 fej fokhagyma10 dkg sertéstarja (füstölt)1.5 narancsból nyert narancslé0.5 db narancsmagyaros fűszerkeverék ízlés szerint2 ek napraforgó olajElkészítésA csirkecombokat, a megpucolt, apróra vágott fokhagymával, 1 pohár vízzel tepsibe tesszük, és sütőben készre főzzük.A burgonyát megfőzzük.A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, tepsibe tesszük, mellé rakjuk a csirkecombot, a… Tovább »

Csőben sült sajtos csirkemell sonkával

Hozzávalók:30 dkg csirkemell sonka apró kockára vágva.20 dkg csirkemell sonka szeletelve15 dkg trappista sajt2 tojás3 db tejbe áztatott kinyomkodott kenyérnagy marék zöld hagymaszár1 dobozos kukorica konzervmagyaros fűszerkeverék, bors, pirospaprika,olajElkészítés:Az apróra vágott sonkát olajon jól összesütjük a fűszerekkel.A kenyeret, a tojást, a lereszelt trappista sajtot, az apróra vágott zöldhagyma szárat, a kukoricát és a sonkát alaposan… Tovább »

SÜTŐBEN SÜLT HAL,TEJFÖLÖS SAJT SZÓSSZAL.EPER MÁRTÁSSAL.

HOZZÁVALÓK1,1 csomag fagyasztott hal filé2.1 kis tejföl3.10 dkg trapista sajt4.só.bors.piros paprika.olaj5.morzsolt petrezselyem6.5 gerezd foghagymaEperszószhoz1.25 dkg eper,vagy eper lekvár2.2 ek. vaj3.1 ek. barnacukor4.fehér borsELKÉSZÍTÉS1.A halat kiengedem ,és besózom.Tepsibe teszem.2.A tejfölt kikeverem a reszelt sajtal és a fűszerekkel és ráöntöm a halra ,kevés olajjal meglocsolom.3.A sütőben készre süssük.4.A Az epret megmosom, megtisztítom és összevágom. A vajat megolvasztom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!