Györgyi receptjei

Gesztenyepüré sütemény

Tészta:8 tojás12,5 dkg margarin4 evőkanál cukor5 csapott evőkanál liszt1 csomag sütőpor1 evőkanál kakaóporKrém:25 dkg gesztenyemassza3 dl Hulala habtejszín12,5 dkg margarinkevés rum aromaA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral és a vajjal. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet hozzáadjuk a sárgájához, elkeverjük, majd a fehérjét is és… Tovább »

Gesztenyés kekszes sütés nélkül

30 dkg gesztenyemassza30 dkg háztartási keksz200 g habtejszín (Hulala)5 dkg cukor1 kávéskanál rum aroma2 dl tej (szükség szerint)A kekszeket beáztatjuk az előzőleg bekevert cukros-rumos tej keverékébe. A gesztenyemasszát kiengedjük és jó alaposan összetörjük. Egy nagy tányérra lerakunk 2 sor kekszet, jön a gesztenyemassza, és így sorban, míg minden el nem fogy. A tejszínt kemény habbá… Tovább »

Gesztenyealagút sütés nélkül recept

hozzávalók / 3 adag40 dkg gesztenyemassza1.5 teáskanál rum4 dl hulala1 csomag vaníliás cukor5 dkg étcsokoládé10 dkg babapiskóta3 dl tej1 ek dekorgyöngy (cukorvirágok) elkészítésKikeverjük rummal a gesztenyemasszát.A sütőpapírra egy téglalapot kenünk a masszából, ami akkora legyen, hogy illeszkedjen az őzgerincformába.Belehelyezzük a formába úgy, hogy a papír kívülre, a forma felé essen, eligazítjuk.Habot verünk a tejszínből a… Tovább »

Gesztenyés habos sütemény

hozzávalók / 4 adagA tésztához4 db tojás10 dkg vaj3 púpozott ek porcukor1 csomag sütőpor4 csapott ek finomliszt5 ek cukrozatlan kakaóporA krémhez1 tasak vaníliás pudingpor3 dl tej3 csapott ek cukor10 dkg vaj250 g gesztenyemasszaA habhoz3 dl habtejszínelkészítésA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral és 10 dkg vajjal, kakaóval.A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lisztet összekeverjük… Tovább »

ÉTCSOKIS PALACSINTA.GESZTENYEPÜRÉVEL TÖLTVE.

HOZZÁVALÓK 2.50 dkg liszt3.5 dl szénsavas ásványvíz4.7 dl tej5.4 evőkanál kristálycukor6.4 tojás7.6 evőkanál étolaj8.1 csipet só9.1 tábla étcsokoládéA TÖLTELÉKHEZ1.1 kis dobozos hulala tejszín2.1 genytenyepüré massza3.kis kanál rumaromaELKÉSZÍTÉS1.A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és az apróra darabolt csokoládét a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!