Györgyi receptjei

Barackos napraforgó sütemény recept

hozzávalók / 4 adagA sütőforma előkészítéséhez1 ek vaj1 evőkanál finomlisztA tésztához50 dkg finomliszt3 dl tej4 ek cukor10 dkg vaj2.5 dkg élesztő2 db tojás1 csomag vaníliás cukorA töltelékhez45 dkg őszibarack konzervelkészítésAz élesztőt fél dl langyos tejben kis kanál cukorral  meleg helyen duplájára kelesztjük.A lisztbe beletesszük a tojást, vajat, cukort, felfutatott  élesztőt, vaníliás cukrot, és annyi tejet,… Tovább »

Mákos birsalmakrémes sütemény

Tészta:4 tojás12,5 dkg margarin1 csomag sütőpor3 evőkanál cukor10 dkg darált mák4 evőkanál lisztKrém:1 csomag vaníliás pudingpor4 dl tej5 evőkanál cukor3 szép nagy birsalma12,5 dkg margarinMáz:10 dkg ét tortabevonókevés étolajpici vízA tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a mákot és a sütőport…. Tovább »

Nagyi mákos-meggyes bejglije

50 dkg liszt2 tojás2,5 dkg élesztő10 dkg vaj5 evőkanál cukor30 dkg darált mák3 dl langyos tej1 üveg magozott meggybefőttolaj1 citrom reszelt héjaAz élesztőt kevés tejben, 1 kiskanál cukorral alaposan elkeverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet, 1 tojást, a vajat, 1 kanál cukrot és az élesztőt annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan elkeverjük. Meleg… Tovább »

Meggyes sztracsatellatorta

Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.A tésztához:15 dkg vaj20 dkg liszt10 dkg cukor1 csomag vaníliás cukorfél csomag sütőpor1 evőkanál durvára darált kávészemA krémhez:fél üveg meggybefőtt10 db tejkaramella6 dl tejszín10 dkg étcsokoládé2 csomag vaníliás cukor2 csomag habfixA tetejére:1 kávéskanál kakaópor10 dkg csokoládéforgácsA tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a… Tovább »

Japán szelet

6 tojás6 púpozott evőkanál liszt4 púpozott evőkanál cukor2 teáskanál instant kakaópor1 csomag sütőpor2 dl natúr joghurt2 dl meggyes joghurt50 dkg meggybefőtt4 teáskanál zselatin10 dkg porcukor30 dkg krémsajtKakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-ra előmelegített… Tovább »

Málnás tekercs

8 tojás4 evőkanál hideg víz20 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor20 dkg liszt1 teáskanál sütőpor2 evőkanál kakaópor2 dl Hulala habtejszín1 csomag fagyasztott málnaszínes cukorkákEgy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a… Tovább »

Kókuszos-ananászos krémes

A tésztához:8 tojás20 dkg kristálycukor4 evőkanál hideg víz1 csomag sütőpor20 dkg finomliszt1 púpozott evőkanál keserű kakaóporA kikenéshez:fólia vagy sütőpapír2 dkg margarinA töltéshez:20 karika konzerv ananász20 szem magozott meggybefőttA kókuszos krémhez:3 dl tej4 evőkanál finomliszt2 csomag vaníliás cukor20 dkg margarin20 dkg porcukor10 dkg kókuszreszelékA mázhoz:3 evőkanál víz8 dkg margarin25 dkg étcsokoládéA tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A… Tovább »

Borított trópusi gyümölcsrizs keksszel

7 dl tej20 dkg rizs20 dkg keksz10 dkg sűrített tej10 dkg cukor4 evőkanál zselatin5 dkg tortabevonó35 dkg trópusi gyümölcskonzervA tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst és megfőzzük (ha szükséges, pótoljuk kevés vízzel). A rizst teljesen kihűtjük, majd hozzákeverjük a sűrített tejet és a cukrot. A zselatint elkészítjük a tasakon levő utasítások szerint, hozzáadjuk a rizshez… Tovább »

Eperhabos babapiskótás desszert

2 dl Hulala habtejszín400 g eper4 evőkanál cukor200 g babapiskóta3 dl tej100 g ét tortabevonóolajA babapiskótát a tejben beáztatjuk. Egy 30 cm magas sütőformát kibélelünk sütőpapírral. Kirakjuk babapiskótával az alját. Az epret összetörjük villával, de annyit hagyjunk, ami a tetejére kerül díszítésnek. A tejszínt kemény habbá verjük. Az eperről leengedjük a levét, a habhoz adjuk,… Tovább »

Barackos tejfölös-joghurtos sütemény

A tésztához:25 dkg liszt15 dkg margarin4 tojássárgája10 dkg porcukor1 csomag sütőpor1 citrom reszelt héjaA töltelékhez:1 konzerv őszibarackbefőtt4 kis pohár joghurt1 kis pohár tejföl5 evőkanál liszt3 csomag vaníliás cukor15 dkg porcukor4 tojásfehérjeA hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. A töltelékhez valókat összedolgozzuk. A tojások fehérjéből habot készítünk, majd félretesszük. A joghurtot a tejföllel, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!