Györgyi receptjei

Marhapörkölt kolbásszal és borsóval

Hozzávalók:1 kg marha comb1 pár nyes kolbász20 dkg borsó2 db hagyma5 gerezd fokhagyma3 kanál lecsóborsvegetamajorannapiros paprikaolajElkészítés:A hagymát megpucoljuk apróra vágjuk és olajon megdinszteljük.Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük vízzel.Hozzá adjuk a fűszereket, és a kockákra vágott húst.A fokhagymát megpucoljuk apróra vágjuk és hozzá adjuk a pörkölthöz.Teljesen puhára főzzük a húst.(Ha kell pótoljuk az elfövő vizet)Végül betesszük… Tovább »

Libamell füstölt tarjával csipkebogyó szósszal

Hozzávalók:1 db libamell2 db hagyma1 db fokhagymamajorannakevés olajmagyaros fűszer keveréksütő zacskó20 dkg füstölt tarjaA szószhoz:1 db kis üveg csipkebogyó lekvár1 kanál méz2 dl fehér borfahéjfél kanál liszt2 kanál cukorfél kanál mustárElkészítés:A libamellet és a füstölt tarját 4 db-ba vágjuk. A húsokat sütő zacskóba tesszük.A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt a… Tovább »

Sajtszószos húsgombócok recept

hozzávalók / 4 adag1 zacskó Knorr sajtszósz alap0,5 kg darált hús1 pohár rizs1 vöröshagyma4 gerezd fokhagyma1 kk pirospaprikabors, ételízesítő, olaj1 tojás elkészítésA hagymát apró kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, majd rátesszük a pirospaprikát.A darálthúst összekeverjük a hagymával és a többi hozzávalókkal.Gombócokat formálunk belőle és bő, sós vízben megfőzzük.A sajtszószt elkészítjük a rajta lévő utasítások szerint.A gombóc… Tovább »

Burgonya pürével sonkával töltött ,csirke combos batyu.

Hozzávalók50 dkg csirke combok1 csomag leveles tészta1 magyaros tömlős sajtburgonya püré10 dkg füstölt sonka 2 tojássárgájamagyaros fűszerkeverék ,bors olajELKÉSZÍTÉS1.A csirke combot ,fűszeres vízben puhára pároljuk ,majd olajban borssal kevés magyaros tömlős sajttal lepirítjuk.2.A sonkát apró kockára vágjuk olajon 5 percig süssük,mald hozzá keverjük a burgonya püréhez .3.A leveles tésztát liszten kinyújtjuk ,nem túl vékonyra, és nagy… Tovább »

SAJTOS ,CSIRKEMELL SONKA TORTA.

HOZZÁVALÓK1 kg csirke mell filé40 dkg trapista sajt5 tojásliszt,só ,bors20 szelet császár szalonna2 db vöröshagymaolajELKÉSZÍTÉS1,A csirke melett hosszú szeletekre vágjuk ,sózzuk borsozzuk.A tojást felverjük .a sajtot lereszeljük.A hagymátmegpucoljuk karikázzuk,2,A húst előbb lisztbe ,majd tojásba végül sajtba forgassuk annyi sajtot amennyit felvesz,Egy tortát formát kiolajozunk és lerakjuk a húst,10 db császár szalonnát elveszünk ,rátesszük a húsra… Tovább »

Sonkás-kolbászos háromszögek recept

hozzávalók / 4 adagA tésztához50 dkg finomliszt125 g margarin2 db burgonya (nagy, főtt)5 dkg élesztő2 dl tej2 db tojás0.25 teáskanál cukorsó ízlés szerintA töltelékhez15 dkg sonka10 dkg kolbász (füstölt)1 ek napraforgó olajA tejfölös kencéhez150 g tejföl1 fej fokhagyma (nagy)1 teáskanál paprikakrém (de ízlés szerint)A tetejéhez1 ek szezámmagA forma kikenéséhez2 evőkanál finomliszt1 ek napraforgó olajelkészítésKevés langyos… Tovább »

Magyaros rakott káposzta recept

hozzávalók / 4 adag1 kg savanyított szálas káposztafél szál füstölt kolbász (kis karikára vágva)10 dkg császár szalonna1 nagy pohár tejföl2 fej hagyma50 dkg sertéscomb (apróra vágva)só, bors, pirospaprika, babérlevélolaj10 dkg trappista sajt10 dkg füstölt sajt1 doboz félkész rizs1 fej fokhagymaelkészítésA savanyú káposztát kétszer kimossuk, majd a megpucolt fokhagymával, babérlevéllel feltesszük főni.Pörköltet készítünk hagymával a hagyományos… Tovább »

BORSÓS HÚS

hozzávalók / 4 adag 1 kg sertéscomb1 kis csomagos fagyasztott borsó3 db csemegeuborkaolajbors, magyaros fűszerkeverék, pirospaprika1 nagy fej fokhagyma1 kg burgonyaelkészítésA húst megmossuk, és apró kockára vágjuk.Feltesszük főni a megtisztított, apróra vágott fokhagymával, borssal, fűszerkeverékkel.A borsót a felforrt vízbe tesszük, és 10 perc alatt puhára főzzük.Ha megfőtt a hús, öntünk alá olajat, és megpirítjuk, hozzáadjuk… Tovább »

Majonézes virslisaláta virslipolipokkal

Hozzávalók:2 pár virsli1 nagy doboz tejföl3 tojásmajonéz1 alma1 fej hagymasóborsElkészítés:1 pár virslit megfőzünk, felkarikázunk.3 tojást megfőzünk, apró kockákra vágjuk.Az almát felszeleteljük, szintén apró kockákra vágjuk.A hagymát felszeleteljük.A majonézt összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felsoroltakat.1 tojást és 3 szelet almát meghagyunk díszítésnek.A megmaradt 1 pár virslit polip formára szeleteljük, és azzal díszítjük a hidegtálat.Tipp… Tovább »

Sajtos párizsi szelet rizzsel és tartármártással recept

hozzávalók / 4 adagA rántott húshoz1 kg sertéscomb10 dkg trappista sajt3 ek majonéz5 db tojásmagyaros fűszerkeverék ízlés szerint20 dkg finomlisztA tartármártáshoz450 g tejföl10 g majonéz1 tk mustársó ízlés szerintbors ízlés szerint1 csapott ek cukor1 kk citromléA körethez125 g gyors rizs140 g csemegekukorica (konzerv)A sütéshez5 dl napraforgó olajelkészítésA sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!