Györgyi receptjei

Csőben sült vagdalthúsos zöldséges fasírt

Hozzávalók:1 db vagdalt hús konzerv1db francia saláta alap2 db kenyér1 tojásborsmagyaros fűszerkeverékpiros paprika1 hagyma1 fej fokhagymaElkészítés:A vagdalthúst apróra össze törjük villával,hozzá adjuk a tejben áztatott kinyomkodott kenyeret.Hozzá adjuk továbbá tojást,apró kockára vágott vörös hagymát,apró kockára vágott fokhagymát,magyaros fűszerkeveréket ,piros paprikát.A franciasaláta alapot, ha forr a víz bele öntjük és kb. 10 perc alatt megfőzzük.Hozzá adjuk… Tovább »

Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával recept

hozzávalók / 4 adagA húshoz0.5 kg sertéscomb (darált)20 dkg csiperkegomba20 dkg sonka (főtt-füstölt, apró kockára vágott)3 közepes fej lilahagyma2 fej fokhagyma3 szelet kenyér2 db tojássó ízlés szerintbors ízlés szerintfűszerpaprika ízlés szerint2 dl napraforgó olaj10 dkg zsemlemorzsaA körethez1 kg burgonya2 ek vaj (lágy)3 közepes fej lilahagymasó ízlés szerintelkészítésA hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az… Tovább »

Húsvéti töltött káposzta recept

hozzávalók / 6 adag1 kg sertéslapocka (darált)0.5 kg főtt sonka (füstölt)3 közepes fej lilahagyma2 fej fokhagyma1 közepes fej káposzta (savanyított)2 ek sertészsír375 g gyors rizs2 dkg lecsósó ízlés szerintbors ízlés szerintmagyaros fűszerkeverék ízlés szerintfűszerpaprika ízlés szerint1 ek napraforgó olajelkészítésA sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük… Tovább »

Vadas palóc vidékről recept

hozzávalók / 4 adag1 kg sertéscomb (vagy vaddisznóhús)0.5 dl olívaolaj1 ek nádcukor1 nagy fej vöröshagyma2 közepes db fehérrépa5 közepes db sárgarépa5 db halványító zeller (zeller gumó épp nem volt itthon)3 db babérlevél6 db borókabogyó10 szem fekete bors0.5 dl fehérbor (száraz)1 dl tejföl1 tk mustár (dijoni)só ízlés szerint1 kk balzsamecetelkészítés A zöldségeket megtisztítjuk, a répaféléket és… Tovább »

Sütőzacskóban sült sertéscomb gyöngyhagymával

Hozzávalók:1 kg sertés combmagyaros fűszerkeverékolaj20 dkg gyöngyhagyma,bors1 db sütő zacskóElkészítés:A combot megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.Sütő zacskóba tesszük ,fűszerezzük és kevés olajat adunk hozzá, a zacskót lezárjuk, 1-2 helyen megszurkáljuk, és készre sütjük.Mikor megsült, kiborítjuk egy nagy tányérra.Megpucoljuk a gyöngyhagymát, majd kevés olajon megpároljuk, a hús mellé rakjuk.Köretként rizi bizit készítünk hozzá.... Tovább »

Sertéskaraj uborkás hagymamártással recept

hozzávalók / 4 adag1 kg csontos sertéskaraj (szeletelt sertés rövidkaraj)5 db csemegeuborka4 db lilahagyma1 dl főzőtejszín2 ek tejföl2 gerezd fokhagyma2 evőkanál finomlisztfűszerpaprika ízlés szerintbors ízlés szerintmagyaros fűszerkeverék ízlés szerint3 ek napraforgó olajelkészítésA húst kissé kiklopfoljuk és feltesszük vízbe főni.A mártást elkészítjük, a hagymát karikára vágjuk és az olajban megdinszteljük.Ha kész, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a… Tovább »

Roppanós sertéskebab kukoricásan

hozzávalók / 3 adag0.5 kg darált sertéshús (vagy más hús)1 db vöröshagyma3 ek olívaolaj6 gerezd fokhagyma10 szál koriander (friss levél)0.5 kk szódabikarbóna (roppanóság kedvéért)gyömbér ízlés szerintchili ízlés szerintköménymag ízlés szerint70 g csemegekukorica4elkészítésA hagymát olívaolajon lepirítjukA darált húst összekeverjük a sült hagymával, fűszerekkel és a kukoricával.Kebab formákat gyúrunk.Sütőben készre sütjük.Én köretként birsalma kompótot adtam hozzá.sütési hőfok:… Tovább »

Kínai szezámmagos csirke

hozzávalók / 4 adag1 db csirkemell filé2 dl tej4 csapott ek finomliszt1 ek sütőpor1 dl napraforgó olaj1 db tojás300 ml ketchup3 ek méz2 ek szezámmagelkészítésA csirkemellet apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.Sűrű palacsintatésztát készítünk a tejből, lisztből, olajból, tojásból és sütőporból.Belemártogatjuk a csirkemellet, és forró olajban kisütjük.Összekeverjük a mézet, ketchupot, a szezámmagot, és még… Tovább »

Saslik reggelire

hozzávalók / 4 adag20 dkg csirkemell sonka20 dkg sajt5 db kifli3 db tojás2 dl napraforgó olajelkészítésA kifliket felkarikázzuk, a sonkát, sajtot nem túl apró kockára vágjuk.A saslik pálcikára előbb kiflit, majd sonkát, sajtot húzunk, kiflivel fejezzük be.Felvert tojásba forgatjuk, forró olajban kisütjük.... Tovább »

Gesztenyés sertéskaraj szőlős bormártással recept

hozzávalók / 4 adag1 kg sertés rövidkaraj20 dkg gesztenyemassza10 dkg müzli4 db tojás20 dkg trappista sajt15 dkg finomliszt1 ek méz2 dl fehérbor1 ek citromlé30 dkg szőlő1 ek vaj3 dl napraforgó olajelkészítésA csont nélküli sertéskarajt megmossuk, vékonyra vágjuk, kissé kiverjük.Mindegyik hús közepére teszünk az édes gesztenyemasszából, és visszahajtjuk.A tojásokat felverjük, beletesszük a reszelt sajtot, a müzlit,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!