Györgyi receptjei

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve recept

hozzávalók / 4 adag0.5 db káposzta50 dkg finomliszt210 g virsli15 dkg trappista sajt (reszelt)2.5 dkg élesztő3 dl tej0.5 teáskanál cukor6 dl napraforgó olajsó ízlés szerint0.5 dl víz elkészítésA káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor… Tovább »

Magyaros rakott káposzta recept

hozzávalók / 4 adag1 kg savanyított szálas káposztafél szál füstölt kolbász (kis karikára vágva)10 dkg császár szalonna1 nagy pohár tejföl2 fej hagyma50 dkg sertéscomb (apróra vágva)só, bors, pirospaprika, babérlevélolaj10 dkg trappista sajt10 dkg füstölt sajt1 doboz félkész rizs1 fej fokhagymaelkészítésA savanyú káposztát kétszer kimossuk, majd a megpucolt fokhagymával, babérlevéllel feltesszük főni.Pörköltet készítünk hagymával a hagyományos… Tovább »

Húsvéti töltött káposzta recept

hozzávalók / 6 adag1 kg sertéslapocka (darált)0.5 kg főtt sonka (füstölt)3 közepes fej lilahagyma2 fej fokhagyma1 közepes fej káposzta (savanyított)2 ek sertészsír375 g gyors rizs2 dkg lecsósó ízlés szerintbors ízlés szerintmagyaros fűszerkeverék ízlés szerintfűszerpaprika ízlés szerint1 ek napraforgó olajelkészítésA sonkát ledaráljuk, összekeverjük a megpucolt hagymával és fokhagymával.Hozzáadjuk a zsírt, lábasba tesszük, és tűzön -olajon- összefőzzük… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!