Györgyi receptjei

Kókuszos keksztekercs

hozzávalók / 4 adag A tésztához30 dkg kekszmorzsa10 dkg porcukor1 ek cappuccino por2 ek cukrozatlan kakaópor1 ek rum0.5 dl tej (szükség szerint)A töltelékhez10 dkg vaj10 dkg porcukor5 dkg kókuszreszelékelkészítésA barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk. Ha nagyon kemény, nehezen gyúrható, tejjel lazíthatjuk. Hozzáadhatjuk a kapucsinót, vagy simán tejjel is készülhet.A töltelékhez a vajat porcukorral elkeverjük, és… Tovább »

Csupacsokis keksztorta

1 csomag háztartási keksz1 csomag piskótakorongok1 csomag étcsokoládés pudingpor3 db Sport szelet csokoládé6 dl tej2 evőkanál cukor1 evőkanál rum aroma12,5 dkg margarinA tetejére:2 db Sport szelet csokoládékicsi olajkicsi vízA díszítéshez:1 db kókuszos csokoládékicsi olajkicsi víz1 evőkanál kókuszreszelék1 evőkanál mazsolaA pudingot kevés tejben a cukorral elkeverjük. 5 dl tejet feltesszük a tűzre a vajjal és a… Tovább »

Citrom csoda

Nyáron a nagy melegben kitűnő csemege! 😉1 csomag vajas keksz1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín3 tojássárgája2 nagy evőkanál liszt5 dl tej3 evőkanál kristálycukor1 csomag vaníliás cukor1 citromA kekszeket lerakjuk egy tepsi aljára. Lehet egysorosan, vagy kétsorosan is (én kétsorosan raktam). A 3 tojássárgáját kevés tejjel, cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesen elkeverjük. A tejet… Tovább »

Oreo keksz házilag

A kekszhez:22,5 dkg liszt12,5 dkg holland kakaó (!!!)1 teaskanál szódabikarbóna1/2 teáskanál sütőpor12,5 dkg por cukor12,5 dkg vaj1 db tojásA krémhez:5 dkg vaj25 dkg por cukor4 evőkanál tejszín1 teáskanál vaníliakivonatElkészítés:Először a krémet készítjük el. Az 5 dkg vajat habosra keverjük 25 dkg porcukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe… Tovább »

Karamellás tejfölös keksztorta recept

A tortához50 dkg háztartási keksz (1 csomag)450 g tejföl3 ek cukor3 ek porcukor3 db lapzselatin4 dl tej5 ml rumaroma1 dl víz (forró)A díszítéshez8 dkg csokoládé (2 db rumos csokoládé szelet)4 ek tejszínhabelkészítésA háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk.A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk, hűtőben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!