Györgyi receptjei

Tepsis zebracsíkos burgonya recept

hozzávalók / 4 adag4 db burgonya (nagy)10 dkg kolbász10 dkg füstölt szalonna125 g krémsajt (sonkás mackósajt)10 dkg sajt (trappista)3 db lilahagymafokhagymapor ízlés szerintbors ízlés szerint1 teáskanál paprikakrém (pirosarany)90 g tejföl1 ek napraforgó olajelkészítésA burgonyát feltesszük egészben héjába főlni.A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk.A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a mackósajtot, kolbászt, szalonnát… Tovább »

Tócsni virslivel töltve

4 db burgonya1 fej fokhagyma2 tojás5 evőkanál lisztsó, bors ízlés szerint2 dl vízolaj5 pár virsli, félbevágvaA burgonyát megmossuk, kettévágjuk, és lereszeljük kis lyukú reszelőn. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a masszához, továbbá a tojást, a sót, a borsot, a vizet, végül a lisztet is, és jól összekeverjük. Bő forró olajat előkészítünk, a virsliket megforgatjuk… Tovább »

Burgonyatekercs töltve minden jóval

Ma elkészítettem megint a burgonyatekercset, mert a családnak nagyon ízlett. Módosítottam az alapanyagokon, de megint nagyon finom lett!A tésztához:50 dkg burgonya15 dkg liszt2 tojássó2 evőkanál vaj2 nagy fej hagymaA töltelékhez:2 dl tejföl5 db Mackó kockasajt10 dkg füstölt sajt30 dkg sonka30 dkg konzerv csemegekukoricabors, ételízesítő10 dkg császárszalonnaA tetejére:tojássárgájaköménymagpiros darált paprikareszelt sajtA burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk,… Tovább »

Sütőben sült tócsni debrecenivel

Sütőben sült tócsni debrecenivel recepthozzávalók / 4 adag4 nagy burgonya3 pár debreceni4 alma, lehet bármilyen10 dkg trappista sajt1 tojáskb 4 ek liszt1 nagy fej fokhagymasó, borsolaj10 dkg füstölt szalonna elkészítésA burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nyersen lereszeljük.Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, egy megpucolt fokhagymát, kevés vizet és alaposan összekeverjük.Előveszünk egy nagy tepsit és kiolajozzuk,… Tovább »

Tócsni lasagne módra

Hozzávalók:3 db nagy burgonya2 tojáskb. 10 dkg liszt1 nagy fej fokhagymasó, bors50 dkg darált sertéshús1 milánói alappor10 dkg trappista sajt5 dkg füstölt sajtolajElkészítés:A burgonyát megpucoljuk, és nyersen lereszeljük.Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót, borsot, a megpucolt, apróra vágott fokhagymát, és jól összekeverjük.A darált húst olajon megpároljuk kb. 10 percig, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a milánói… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!