Györgyi receptjei

Csokoládés-banános őzgerinc

6 dl tej20 dkg kókuszreszelék10 dkg tejpor12,5 dkg (fél kocka) margarin3 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor5 evőkanál liszt1 banán1 db Sport szelet csokoládéháztartási kekszkészen vásárolt csokoládéöntetA tejet feltesszük a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal a tűzre, és kevés tejjel elkeverjük a lisztet. Mikor felforrt a tej, hozzáadjuk a lisztet, és lassú tűzön állandó… Tovább »

Túró Rudi őzgerincben

A tésztához: 30 dkg liszt10 dkg vajfél csomag sütőpor2 evőkanál cukor2 evőkanál kakaópor1 tojástejfölA töltelékhez:30 dkg túró2 tojássárgája20 dkg porcukor2 citrom reszelt héja10 dkg mazsola3 evőkanál búzadara2 dl tejfölA tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Elfelezzük, külön-külön kinyújtjuk, majd kibélelünk egy őzgerincformát zsírpapírral, és beletesszük a masszát úgy, hogy egy… Tovább »

Túrós-tejszínes epres őzgerinc

2 dl Hulala habtejszín30 dkg túró1 csomag (20 dkg) babapiskóta2 dl tej30 dkg eper1 csomag vaníliás cukor3 evőkanál cukorA tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és elkeverjük. Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszához. Díszítésnek hagyjunk belőle. Kibélelünk sütőpapírral egy őzgerincformát, és beleöntjük a masszát,… Tovább »

Tiramisu őzgerincben

5 dl feketekávé250 g mascarpone3 evőkanál cukor1 csomag Dr. Oetker tejszínízű habpor3 dl tej1 csomag babapiskótakakaóporA tejszínhabport a tejjel összekeverjük, és habverővel kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a cukorral, 2 dl feketekávéval és a tejszínhabbal. A babapiskótát egyenként belemártogatjuk a megmaradt 3 dl feketekávéba, vigyázva hogy el ne ázzon. Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, és… Tovább »

Gesztenyealagút sütés nélkül recept

hozzávalók / 3 adag40 dkg gesztenyemassza1.5 teáskanál rum4 dl hulala1 csomag vaníliás cukor5 dkg étcsokoládé10 dkg babapiskóta3 dl tej1 ek dekorgyöngy (cukorvirágok) elkészítésKikeverjük rummal a gesztenyemasszát.A sütőpapírra egy téglalapot kenünk a masszából, ami akkora legyen, hogy illeszkedjen az őzgerincformába.Belehelyezzük a formába úgy, hogy a papír kívülre, a forma felé essen, eligazítjuk.Habot verünk a tejszínből a… Tovább »

Csokoládés babapiskótás őzgerinc recept

hozzávalók / 4 adag1 cs babapiskóta1 kis cs mazsola2 cs csokoládés pudingpor2 ek kakaófél margarin15 dkg apróra vágott dió3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva6 dl tej4 ek cukorelkészítésA tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!