Györgyi receptjei

Káposztás lángos virslivel és sajttal töltve recept

hozzávalók / 4 adag0.5 db káposzta50 dkg finomliszt210 g virsli15 dkg trappista sajt (reszelt)2.5 dkg élesztő3 dl tej0.5 teáskanál cukor6 dl napraforgó olajsó ízlés szerint0.5 dl víz elkészítésA káposztát vékony szeletekre vágjuk, feltesszük a tűzre fél deci vízzel, csipetnyi sóval és egy kevés olajjal, és körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Ezalatt sűrűn kavarjuk, majd akkor… Tovább »

Virslis csigák recept

hozzávalók / 5 adagA tésztához50 dkg finomliszt2 db tojás1 teáskanál paprikakrém1 teáskanál fűszerpaprika2 ek vajbors ízlés szerint3 db burgonya (főtt, áttört)50 g élesztő2 dl tej (langyos)0.25 teáskanál cukorA töltelékhez1 kg virsliA tetejéhez1 db tojássárgája1 ek szezámmag elkészítésKicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet… Tovább »

Majonézes virslisaláta virslipolipokkal

Hozzávalók:2 pár virsli1 nagy doboz tejföl3 tojásmajonéz1 alma1 fej hagymasóborsElkészítés:1 pár virslit megfőzünk, felkarikázunk.3 tojást megfőzünk, apró kockákra vágjuk.Az almát felszeleteljük, szintén apró kockákra vágjuk.A hagymát felszeleteljük.A majonézt összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felsoroltakat.1 tojást és 3 szelet almát meghagyunk díszítésnek.A megmaradt 1 pár virslit polip formára szeleteljük, és azzal díszítjük a hidegtálat.Tipp… Tovább »

Rizses virslis egytálétel

Hozzávalók:2 pár virsli20 dkg rizs10 dkg zöldborsó1 hagymaolajpirospaprika,bors,majoranna ,bors2 kanál lecsóElkészítés:A hagymát megpucoljuk, olajon megdinszteljük, szórunk rá pirospaprikát, és 2 pohár forró vízzel felöntjük.Bele öntjük a rizst, félig megfőzzük, hozzá adjuk a fűszereket és a borsót.Mikor teljesen megfőtt, hozzá adjuk az apró kockára vágott virslit, és pár perc alatt még össze főzzük.Fedő alatt még 10… Tovább »

Virslis pizzás pávaszem

Hozzávalók:50 dkg lisztfél dl olajfél csomag élesztő2 dl langyos tej1 kis kanál cukor3 pár virsli1 nagy tubus pizza krémsókevés köménymagElkészítés:Kevés tejben a cukorral,meleg helyen felfutatjuk az élesztőt.A lisztet összekeverjük az olajjal, sóval, köménymaggal, élesztővel, és a maradék tejjel, és langyos tejjel duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a pizza krémmel, és a két végén hosszában elhelyezzük… Tovább »

Tócsni virslivel töltve

4 db burgonya1 fej fokhagyma2 tojás5 evőkanál lisztsó, bors ízlés szerint2 dl vízolaj5 pár virsli, félbevágvaA burgonyát megmossuk, kettévágjuk, és lereszeljük kis lyukú reszelőn. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a masszához, továbbá a tojást, a sót, a borsot, a vizet, végül a lisztet is, és jól összekeverjük. Bő forró olajat előkészítünk, a virsliket megforgatjuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!